Росія знайшла схему для обходу санкцій для продажу газу - ЗМІ.

Російська газова схема обходу санкцій
Російська газова схема обходу санкцій

Російський газовий танкер, що попав під санкції США, помітили поблизу Суецького каналу. Танкер проводив перевантаження газу на інший судно, яке не потрапило під санкції. Про це повідомило агентство Reuters.

Згідно з даними служби моніторингу TankerTrackers.com, газовий танкер з назвою Pioneer здійснив перевалку на танкер New Energy. Останнє судно плаває під прапором Палау, належить ОАЕ та керується Індією. Це сталося на північ від Суецького каналу.

Завод "Арктик СПГ-2", який почав виробляти скраплений природний газ у грудні, міг завантажити свій газ на танкер Pioneer. Але через санкції, які США налагають на Росію, експорт газу став ускладненим. Тому була здійснена корабельна перевалка газу на інше судно.

Корабельні перевалки використовуються для перекидання газу з дорогих криголамних танкерів на більш дешеві. Це також може використовуватися для ускладнення контролю над вантажем.

Індія, разом з деякими іншими країнами, продовжує купувати російський газ, незважаючи на санкції. Проте країни іноді уникають розголошувати цю інформацію, щоб уникнути дипломатичних проблем.

Декілька танкерів, зокрема Pioneer та Asya Energy, входили в російські води наприкінці липня. Вони здійснили кілька "обманних судноплавних практик", таких як вимкнення автоматичної ідентифікаційної системи (AIS) суден.

Завод "Арктик СПГ-2" планував стати найбільшим в Росії. Він планував виробляти 19,8 мільйона метричних тонн скрапленого природного газу та 1,6 мільйона тонн стабільного газового конденсату на рік з трьох виробничих ліній.

Джерело: Економічна правда

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua