Росіяни на фронті виставляють манекени, що обдурити українські FPV-дрони.

Манекени, які обдурять українські FPV-дрони
Манекени, які обдурять українські FPV-дрони

За даними The Telegraph, російські війська використовують манекени та хибні цілі на передовій, щоб підвести українські FPV-дрони та спровокувати їх на атаки, які не мають результату. Військові використовують дуже реалістичні манекени, іноді зі зброєю та ракетними комплексами. Видання припускає, що це робиться для того, щоб відволікти увагу дронів від реальних цілей. Експерт Кір Джайлз зазначає, що такі хибні цілі підкреслюють "тенденцію персоналізації війни", оскільки безпілотники можуть атакувати окремих людей.

Стара військова тактика використовування манекенів та хибних цілей для маскування техніки удосконалюється з розвитком технологій. У 2024 році в Україні виробництво безпілотників зросло в 10 разів у порівнянні з 2023 роком, з увагою на підвищення ефективності та застосування передових технологій. Українські "дрони-дракони" вразили окупантів, поливаючи їхні позиції гарячою сумішшю порошку алюмінію та оксиду заліза або нікелю, яка горить при високих температурах.

Також українські дрони та безпілотники атакують російські НПЗ, військові об'єкти та склади, переносячи частину війни на територію ворога.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua