Росіяни наступають на Курщині? ISW проаналізував ситуацію в регіоні .

Карта зображує загальну ситуацію на Курщині
Карта зображує загальну ситуацію на Курщині

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) повідомляють, що російські війська розпочали контратаки в Курській області з метою зупинити український наступ перед початком операції з витіснення Сил оборони. Історія складна і залишається невизначеною, але поки що немає чіткого доказу про повне захоплення Снагості російськими військами, як твердили кілька російських джерел. Українські військові також розпочали нові атаки проти російського контратаку. Аналітики попереджають, що російські війська можуть спробувати завадити українському наступу в Курській області перед більш організованою операцією з витіснення українських сил. Контратаки російських військ відбуваються в головному на полів та невеликих населених пунктах. ISW буде продовжувати оцінювати вплив цих контратак.

Нагадаємо, що аналітики ресурсу DeepState повідомили про погіршення ситуації на лівому фланзі ЗСУ в Курській області. Російські війська розпочали активні штурмові дії, переправивши бронетехніку через річки.

Джон Гіллі: Підтримка України є пріоритетом для Великої Британії

Міністр оборони Британії Джон Гіллі заявив, що спецоперація ЗСУ у Курській області поставила Путіна у скрутне положення. Він також підкреслив, що підтримка України є пріоритетом для Великої Британії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua