Росіяни просунулися на Торецькому напрямку: аналіз ISW.

Аналіз дій Російської Федерації на Торецькому напрямку
Аналіз дій Російської Федерації на Торецькому напрямку

Сили України зіткнулися з військами Росії на Торецькому напрямку, де ворог продовжував атакувати з великою швидкістю. Російські війська також захопили Вовчанський агрегатний завод. Українські сили здійснили контратаки поблизу Стариці.

На лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна тривали бої, але змін в лінії фронту не зафіксовано. За словами російського блогера, ситуація на цьому напрямку перетворилася на позиційні бої після початку наступу російських сил напередодні липня.

Російські війська продовжували обмежені наступальні операції на сіверському напрямку, але жодного просування не було підтверджено. Напади на схід від Сіверська поблизу Верхньокам'янського були відбиті українськими силами.

Російські війська атакували позиції на сході Часового Яру, зокрема поблизу Васюківки, Григорівки, Богданівки та Дубово-Василівки на північний схід, біля Іванівського на схід і поблизу Кліщіївки на південний схід. Проте, український генштаб повідомив, що ніякого просування російських військ не було.

На Торецькому напрямку російські війська продовжували швидко атакувати та просуватися в межах південно-західного Нью-Йорка, на південний захід від Юрівки, а також у Залізному та Північному. Однак, ці повідомлення не мають підтвердження.

Російські війська здійснили значний просування на північний захід від Авдіївки, захопивши село Новоселівка Перша і змушуючи українські сили відступити. Також на південний захід від Донецька ворог продовжував атакувати поле на південь від Костянтинівки. Але жодного підтвердженого просування не зафіксовано.

У Запорізькій області тривали позиційні бойові дії, але змін в лінії фронту не було. На східному березі Херсонщини і на островах дельти Дніпра також продовжувалися позиційні бойові дії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua