Росіяни стирають її з лиця землі: ЗСУ розповіли про ситуацію у Суджі.

Російські військові в Суджі укриваються
Російські військові в Суджі укриваються

За інформацією українських військ, російські бомбардувальники продовжують обстрілювати місто Суджа на Курщині, яке перебуває під контролем ЗСУ. Крім того, були обстріляні будинки в приватному секторі міста і дитячий садочок. При евакуації були переміщені приблизно 5 тисяч місцевих жителів, але декілька сотень цивільних осіб залишилися і отримують допомогу від військових.

Українська військова комендатура налаштовує систему водопостачання в Суджі, щоб забезпечити місцеве населення питною водою. Раніше це робилося за допомогою водовозів і вантажівок з водою.

Медичний персонал надає медичну допомогу мешканцям Суджи, які потребують лікування. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підтвердив законність операції ЗСУ в Курській області, де українські війська здійснили просування на окремих напрямках і контролюють деяку територію. У відповідь на вторгнення ЗСУ, російська влада створює нові добровольчі загони територіальної оборони.

За оцінками Інституту вивчення війни, українські військові знаходяться в передових позиціях в Курській області і намагаються зберегти контроль над територіями, які вони звільнили недавно.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua