Росіяни використовують ШІ для дезінформації в Україні – МЗС.

Підозрілі шаблони з медіаданими Росії
Підозрілі шаблони з медіаданими Росії

Заступник міністра закордонних справ України Антон Демьохін заявив, що Російська Федерація використовує штучний інтелект для зміцнення дезінформаційних кампаній проти України. За словами Демьохіна, цього року кібернапади з боку Росії стали інтенсивнішими, однак головна небезпека полягає в поширенні дезінформації.

Російський штучний інтелект дозволяє створювати та поширювати дезінформаційні наративи на більш складному рівні. Це робить унеможливим виявлення нових дезінформаційних кампаній, оскільки вони досить витончено користуються соціальними мережами для збільшення своєї вірогідності.

Демьохін наголосив на тому, що Україна уважно спостерігає за російськими дезінформаційними кампаніями в інших країнах світу. Він закликав інші країни спільно протидіяти такій дезінформації. Україна також використовує штучний інтелект для моніторингу цих кампаній.

Фейковий сайт Державної прикордонної служби та інші фейкороби

Нещодавно було виявлено фейковий сайт, який повністю копіював офіційний веб-сайт Державної прикордонної служби. Варто зазначити, що фейкороби широко поширюють дезінформацію про те, що українські військові отримали наказ від головкома ЗСУ прорватися на курську АЕС та закласти там вибухівку.

Також українські журналісти спростували інформацію про можливе призначення Кирила Буданова, начальника Головного управління розвідки, наступним президентом країни з підтримкою ЦРУ.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua