Росіяни заполонили відомий азійський курорт: кількість проданих вілл б'є рекорди.

Російські гості на азійському курорті
Російські гості на азійському курорті

У Таїланді на острові Пхукет відбулася рекордна кількість продажу вілл, а особливо активними покупцями виявилися росіяни. Цю інформацію повідомляє Bloomberg.

У першій половині 2024 року було запропоновано 1285 нових вілл загальною вартістю $1,1 млрд. Це число перевищило попередній рекорд з продажу вілл, який був встановлений в 2023 році і становив 1108 одиниць.

Острів Пхукет приваблює покупців елітної нерухомості завдяки своїм пляжам і незабутньому нічному життю. Вартість вілл починається від $580 тис. і може досягати $31 млн. На острові активно будуються нові проєкти, виконавцями яких є компанії, такі як Origin Property Pcl, Central Pattana Pcl і Raimon Land Pcl, їхніми об'єктами є вілли з двома або трьома спальнями.

Більшість покупців вілл на Пхукеті - це люди, які планують проживати в нерухомості, а не інвестувати. Ринок нерухомості Пхукета, за словами директора дослідницької компанії Colliers, Фаттарачай Тавівонга, залишатиметься стабільним у другій половині року, незважаючи на політичні зміни в країні.

Нагадаємо, що на острові Пхукет недавно сталося випадок, що привернув до нього увагу. Двох чоловіків було арештовано за те, що вони пошкодили автобуси з російськими туристами.

У цьому році Таїланд розраховує прийняти 1,2 млн російських туристів, незважаючи на обмеження в'їзду громадян країни-агресора, які запроваджуються багатьма країнами світу. Вже з початку року в країну прибуло 856 тис. росіян. Про це повідомила директорка офісу з туризму в Росії Тайського управління з туризму (ТАТ) Кханіттха Пханворават. За її словами, вже у першому півріччі кількість туристів перевищила показники 2019 року, коли Таїланд прийняв майже 1,5 млн. туристів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua