Росії у війні проти України не вистачає легкої броньованої техніки — експерт.

Російська військова техніка недостатня проти України
Російська військова техніка недостатня проти України

Україна стикається з недостатністю автомобільної та легкої броньованої техніки, і Російська Федерація намагається це виправити.

Експерт Валерій Рябих повідомив, що в соціальних мережах з'явилися фотографії російських солдатів поряд з китайськими БТР ZFB-05.

Я хочу сказати, що на цих фото ми можемо побачити китайський зразок, який, можливо, був дороблений, обкладений протикумулятивними решітками. Також видно одну турель з кулеметом ДШК. Імовірно, це зміни, які роблять ті, хто використовує цю машину", - сказав Рябих.

Експерт зазначив, що китайські БТР "засвітилися" серед російських окупантів ще в червні 2023 року.

"Наразі не можна стверджувати, що ці машини прямо постачаються з Китаю, оскільки цей БТР ZFB-05, безумовно, експортується Китаєм в близько 20 країн. Тому існує можливість, що окремі екземпляри потрапили до російських терористів обхідним шляхом. Пропаганда в Росії може використати це, щоб збільшити напруженість і стверджувати, що Китай допомагає. Але насправді, ми не бачимо широкого використання цих машин", - повідомив Рябих.

За словами експерта, росіяни мусять використовувати різні ухиляння, щоб придбати спеціалізовану техніку двох призначень.

"Загалом можна сказати, що наявність таких прикладів, навіть окремих, а також китайських гольфкарів, свідчить про те, що Російська Федерація відчуває брак автомобільної та легкої броньованої техніки і намагається замінити її будь-якими можливими засобами. Про офіційні поставки з боку Китаю наразі немає підтверджень", - підкреслив Рябих.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua