Російська армія просунулася в Курській області: деталі від ISW.

Російські війська в Курській області
Російські війська в Курській області

Російські війська надалі наближаються до Курської області, що свідчить про продовження наступу. За даними Інституту вивчення війни, російські сили вже підійшли на південь від Шептухівки, яка знаходиться на південний схід від Коренево. Здійснилися дві атаки механізованих взводів.

За інформацією російських джерел, відбулось жорстке протистояння і український контратаки на південний схід від Коренево в районах Зеленого Шляху, Новоіванівки та Любимівки. Також відомо, що українські сили використали танки M1 Abrams під час атаки біля Новоіванівки в Курській області.

За словами російського військового блогера, бої тривають і на захід від Курської області в Глушковському районі біля Нового Пути. Інформація стосується дій військ 137-го повітряно-десантного полку, 1434-го мобілізованого полку "Ахмат-Чечня" і 155-ї бригади морської піхоти. Також підрозділи 11-ї ПДВ бригади діють на південний схід від Суджі.

Крім того, російська армія вже окупувала Новосадове в Донецькій області й наближається до Харківської, Донецької та Херсонської областей.

Нещодавно російські війська знову розпочали наступ на кордоні між Донецькою та Запорізькою областями з певним успіхом. Проте ці дії наразі не вважаються частиною загальних наступальних операцій.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua