Російська ракета, що вдарила по «Охматдиту», могла бути виготовлена за лічені дні до атаки .

Ракета, що вдарила по Охматдиту
Ракета, що вдарила по Охматдиту

Згідно з дослідженням Conflict Armament Research (CAR), ракета Х-101, яку Росія використала для атаки на лікарню "Охматдит" у Києві 8 липня, могла бути зроблена за кілька тижнів або навіть за кілька днів перед нападом. Інформацію про це опублікувало CAR.

Експерти CAR вивчили уламки ракети Х-101 і з'ясували, що вона була виготовлена максимум за три місяці до атаки. Також можливо, що її зібрали за вісім днів до удару.

На хвостовій частині ракети дослідники знайшли частини 13-значного виробничого номера (31526379XXXXX). Останні п'ять цифр замінено на х.

Перші шість цифр (315263) виявилися однаковими для всіх виробничих номерів ракет Х-101. Крім того, цифри 7 та 9 показують, що ракету виготовили у другому кварталі 2024 року (з 1 квітня по 30 червня).

З урахуванням факту атаки росіян на "Охматдит" 8 липня, дослідники припустили, що ракету могли зробити за кілька тижнів або навіть за кілька днів до атаки.

Експерти CAR вивчили уламки ракети і виявили частини виробничого номера, які показують, що вона була виготовлена у другому кварталі 2024 року. Це означає, що пройшло принаймні 8 днів від моменту виробництва до удару.

Нагадаємо, що 8 липня Російська Федерація здійснила масштабну ракетну атаку на місто Київ. Одна з ракет потрапила в дитячу лікарню "Охматдит".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua