Російські С-300, С-400 та "Панцирі" не здатні бачити дрони ЗСУ, що атакують НПЗ - експерт.

С-300, С-400 та 'Панцирі'
С-300, С-400 та 'Панцирі'

Українські безпілотники успішно долають системи протиповітряної оборони Росії, як це можна бачити на прикладі атаки на Московський нафтопереробний завод. Російські системи С-300, С-400 та "Панцирі" не можуть виявляти та збивати українські дрони, які атакують об'єкти в РФ. Про це повідомив авіаційний експерт Костянтин Криволап на телеканалі FREEДOM. Він також наголосив на важливості поразки Московського НПЗ.

Російське Міноборони та місцеві губернатори повідомляють про успішну поразку всіх цілей, але цифри з різних джерел відрізняються: Міністерство оборони звітує про 158 збитих дронів, а губернатори - 164.

З точки зору Костянтина Криволапа, Московський НПЗ є дуже важливою ціллю для України.

Московський НПЗ є важливою нафтопереробною установкою, що знаходиться в європейській частині Росії. Він здатен переробити близько 12 млн тонн нафти на рік, що становить більше 3% загальної виробничої потужності Росії. Тому удар по Московському НПЗ істотно вплине на забезпечення Центрального федерального округу особливо Москви продуктами нафтопереробки. Крім економічних наслідків, цей удар має також важливий політичний аспект: війна, яку росіяни розв'язали в Україні, прийшла на їхню територію, наблизившись до Москви.

Костянтин Криволап вважає, що важливіше, ніж економічні втрати, є те, що росіяни розуміють, що війна може відбуватись і на їхній території. Він закликає москвичів замислитись над цим і зрозуміти, що путінський режим прийшов в Україну нищити українців і вони також потрапили під цю загрозу. Війна для них стала реальністю.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua