Російські шахтарі оголосили голодування через невиплату зарплат.

Голодування шахтарів через заборгованість зарплат
Голодування шахтарів через заборгованість зарплат

Співробітники шахти "Інская" в Кемеровській області почали голодування через те, що їм не виплачують зарплати. Вони розташували намети поруч з адміністративною будівлею підприємства. Цю інформацію повідомляє The Moscow Times.

Після зустрічі з власником шахти Денисом Немикіним голодуючі шахтарі вирішили оголосити свою акцію. Директор підприємства Роман Фідлер заявив, що заборгованість по зарплаті досягла 46 млн рублів. Вони не отримують гроші вже чотири місяці. Поміж іншого, шахтарі також мають проблеми з оплатою води та електроенергії, а також необхідними коштами на промислову безпеку.

Власник шахти Немикін визнав, що він не забезпечив штат працівників, комплектованість та ремонт обладнання. Він також повідомив, що на шахті залишилась ще 300 тис. тонн вугілля, і закликав шахтарів видобути його. Водночас, власник пообіцяв частково виплатити заборгованість по зарплаті протягом тижня. Однак директор Фідлер заявив, що через зношеність техніки і механізмів, видобуток залишку вугілля неможливий.

Голодування шахтарів триватиме, поки їм не виплатять повну суму зарплати. Слідчий комітет РФ розпочав кримінальне розслідування щодо невиплати зарплати.

Нагадаємо, що в Росії тривають репресії проти чиновників, звинувачених у корупції. Це стосується не лише Міністерства оборони, але й інших силових структур.

До речі, російські державні службовці збільшили витрати на придбання iPhone у чотири рази, не зважаючи на заборону їх використання в державних установах.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua