Російські війська просунулися на Донбасі: карти ISW.

Російські війська на Донбасі: картографічний аналіз
Російські війська на Донбасі: картографічний аналіз

На сході України погіршується ситуація, російські війська збільшують свій наступ. Найбільш жорстокі бої відбуваються на Луганщині та Донеччині, де ворог, використовуючи свою перевагу в артилерії та чисельності, намагається прорвати оборону українських військ.

Луганський напрямок

Особливо напружена ситуація залишається на Луганщині в районі Сватового та Кремінної. Російським військам вдалося просунутися вперед на північний захід від Нововодяного і на південний захід від Сватового. Це може свідчити про їх наміри розширити свою територію та в подальшому продовжити наступ у бік Лимана та Слов'янська.

Українські військові продовжують важку боротьбу з ворогом, завдаючи значних втрат. Проте, росіяни мають перевагу в артилерії та чисельності, що ускладнює ситуацію.

Донецький напрямок

На Донеччині найбільш бойовими районами є Бахмутський, Авдіївський та Мар'їнський. Вони продовжуються бої за контроль над Бахмутом, в той час як російські війська намагаються оточити українські позиції і зайняти Часів Яр.

Також на північ від Спірного ворог продовжує просування, спрямовуючи свої війська на розширення контрольованої території навколо Сіверська.

Ситуація на півдні Донеччини складна для українських військ. Після захоплення Вугледару російські війська розвивають наступ у напрямку Павлівки та Богоявленки. Однак, українські військові роблять все можливе, щоб зупинити ворога і не допустити прориву фронту.

Харківський напрямок

На Харківщині російські війська також збільшують свою активність, намагаючись просунутися на північ та північний схід від Харкова. Проте, поки що немає підтверджених змін на лінії фронту. Українські захисники мужньо відбивають атаки ворога і не дають йому можливості продовжити наступ.

Південний напрямок

На півдні України ситуація відносно стабільна. На Херсонщині бойові дії російських військ не зафіксовані. Українські військові продовжують утримувати свої позиції та контролювати правобережжя Дніпра.

Загалом, ситуація на фронті залишається напруженою. Російські війська зайняли багато територій на сході, але українські захисники продовжують запекло боротися.

Нагадаємо, карта бойових дій в Україні станом на 3 жовтня 2024 року.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua