Російські війська вдарили авіабомбами по Херсону: відомо про 20 поранених.

Результати авіаудару по Херсону
Результати авіаудару по Херсону

Російські окупанти здійснили авіаційний удар по Херсону

Сьогодні, 7 жовтня, російські окупанти здійснили авіаційний удар, під час якого було скинуто чотири авіаційні бомби. За інформацією очільника Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна, внаслідок цього нападу було поранено 20 осіб, включаючи маленьких дітей.

Удар стався близько 10:30 і було зафіксовано пошкодження раніше зруйнованої школи та житлової забудови у Центральному районі міста.

На початку було повідомлено про 17 постраждалих, серед яких двоє дітей: 2-річний хлопчик та 4-річна дівчинка отримали травми від вибуху та уламків. Дітей госпіталізовано, і їхній стан зараз стабільний.

Також до лікарні було доставлено 14 осіб - 6 чоловіків і 8 жінок. Пізніше, до лікарні звернулися ще двоє осіб. У 18-річного хлопця була діагностована вибухова травма та поранення гомілки, а 66-річний чоловік отримав вибухову травму.

Нагадаємо, у ніч на 7 жовтня та вранці до 08:30 російські війська здійснили масштабний ракетний удар по території України. РФ використовувала балістичні ракети «Іскандер-М», авіаційні ракети Х-59 та безпілотні літальні апарати. Про це повідомляє прес-служба Повітряних сил ЗСУ. Російські ракети були запущені з Курської та Бєлгородської областей, а також із районів Орел, Приморсько-Ахтарськ, Курськ і Єйськ. Близько 08:20 ворог атакував трьома аеробалістичними ракетами Х-47М2 «Кинджал» з літаків МіГ-31К, що піднялися з аеродрому Саваслєйка у Тамбовській області.

Раніше російські окупанти вдарили по будинку культури в Херсоні.

До слова, 1 жовтня 2024 року, близько 9:00, війська РФ завдали ударів зі ствольної артилерії по середмістю Херсона. Обстріл відбувся поруч із місцевим ринком і зупинкою громадського транспорту.

Також, росіяни нанесли подальші удари по території Запорізької області, зокрема по місту Запоріжжя.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua