Російський Брянськ атакували безпілотники: виникла пожежа (відео).

Пожежа на російському Брянську в результаті атаки безпілотників
Пожежа на російському Брянську в результаті атаки безпілотників

У ніч з 18 на 19 жовтня безпілотники вчинили напад на завод "Кремній" в Брянській області Росії, який належить до АТ "Група Кремній Ел". Про це повідомляють російські джерела.

Наразі російські власті утримуються від коментарів щодо цієї атаки.

Завод "Кремній": основна інформація

Завод "Кремній" є одним із найбільших підприємств мікроелектроніки в Росії, на якому працює понад 1,7 тис. осіб. Він спеціалізується на виробництві напівпровідникових приладів, інтегральних мікросхем та силових модулів. Завод також виконує багато замовлень від Міноборони РФ.

За даними Defence Express, значимість цього підприємства для оборонно-промислового комплексу РФ відображається його інвестиціями - близько 5,5 млн доларів щорічно з 2010 року. Завод також заявив, що з 2000 року його виробництво зросло вісім разів.

Нагадаємо, що у ніч на 30 грудня 2023 року два безпілотники атакували завод "Кремній" у Брянську. Цей завод також є одним із найбільших підприємств мікроелектроніки в Росії, де виробляють компоненти для систем ППО "Панцир" та ракетних комплексів "Іскандер".

Крім того, у місті Єйськ, що знаходиться в Краснодарському краї, 29 вересня сталися вибухи біля військового аеродрому. Місцеві жителі повідомили про серію гучних вибухів, ймовірно в результаті атак безпілотників.

Міноборони РФ також повідомило, що у ніч на 1 вересня російські області були атаковані 158 безпілотниками. У соцмережах розповсюджуються відеозаписи з пожежами в різних регіонах Росії, тоді як ворог традиційно звітує про збиття всіх дронів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua