Російський воєнкор пояснив, чому ЗСУ вдалося зайти в Курську область: винні кадировці.

Російський воєнкор розповідає про успіх Української армії
Російський воєнкор розповідає про успіх Української армії

Спеціалізований підрозділ "Ахмат" уклав домовленість про взаємний ненапад з українськими Збройними силами. Цю інформацію повідомив російський воєнкор, пояснюючи, як вдалося ЗСУ зайти у Курську область.

«Ахмат» знав, що українці будуть наступати і свідомо дозволив їм це зробити. Вони зробили домовленість з українцями та уклали пакт про взаємний ненапад», - йдеться в заяві.

Воєнкор зазначає, що посередником у цих переговорах був чеченець Хусейн Джамбетов, відомий як "Бандера", який бореться на боці України в складі Інтернаціонального легіону.

«Джамбетов виступив посередником у переговорах. Це призвело до того, що Апті Алаудінов (командир спецназу "Ахмат") видавав ролики, в яких розповідав про те, як випадково розминулися з українцями. Тепер все складається власне місце», - заявив російський воєнкор.

Раніше командир спецназу "Ахмат" Апті Алаудінов відповідав на звинувачення в тому, що їхня місія кинула свої позиції після прориву ЗСУ: “Усі наші підрозділи, які були на кордоні, досі перебувають на своїх позиціях”.

Нагадаємо, що російські солдати готуються до оборони Курської АЕС через наближення ЗСУ. За даними журналістів, російські силовики в п'ятницю після обіду заблокували під'їзди до Курської атомної електростанції.

Крім того, Міністерство оборони РФ не заперечує, що бої у Курській області РФ дійшли до міста Суджа і виділило додаткову артилерію та важку техніку для знищення підрозділів ЗСУ.

Аналітики повідомляють, що Росія, ймовірно, оголосила контртерористичну операцію (КТО) для пом'якшення наслідків українського вторгнення в Курську область. Це рішення має на меті запобігти паніці та зменшити негативну реакцію.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua