Розвідка вирахувала інженера з КНДР, який допомагає обстрілювати Україну.

Інженер з КНДР, допомагає обстрілювати Україну
Інженер з КНДР, допомагає обстрілювати Україну

Солдат з фото поруч з Кім Чен Ином бере участь в бойових діях на Донбасі на боці РФ

Національна розвідувальна служба Південної Кореї заявила, що солдат, який відомий з фотографії поруч з Кім Чен Ином, зараз бере активну участь у військових діях на фронті в Україні на боці Росії.

Цю інформацію встановили за допомогою технології розпізнавання облич на основі штучного інтелекту, повідомляє Maeil Business Newspaper.

18 жовтня Національна розвідувальна служба спільно з українськими розвідувальними агентствами отримала фотографії підозрюваних північнокорейських солдатів, які, за даними розвідки, знаходяться на фронті в Україні на боці російських військ.

Один з цих солдатів, якого ідентифікували за допомогою розвідки, був помічений на фотографії з російським військовослужбовцем поблизу запуску ракети KN-23 (північнокорейський варіант ракети "Іскандер") у Донецькій області.

Цей солдат був одягнений у російську військову форму, але за допомогою технології розпізнавання облич на основі штучного інтелекту було встановлено, що він є північнокорейським інженером-ракетником, який супроводжував Кіма під час відвідування заводу з виробництва ракет у Північній Кореї у серпні 2023 року.

Національна розвідувальна служба додала, що збіг характеристик при розпізнаванні облич за допомогою штучного інтелекту складає понад 80%, що свідчить про те, що ця особа - це той самий солдат.

Розвідка також підкреслила, що північнокорейські інженери-ракетники, які були відправлені на фронт в Україну, підтримують запуск ракет північнокорейського виробництва, з метою виявити можливі технічні проблеми та отримати додаткові технології.

Раніше США висловили своє обурення вербуванням Росією північнокорейських солдатів для участі у війні в Україні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua