США заборонили використання програмного забезпечення Kaspersky через загрозу нацбезпеці.

Логотип Kaspersky с запретом США
Логотип Kaspersky с запретом США

Адміністрація президента США Джо Байдена оголосила про повну заборону використання програмного забезпечення компанії "Лабораторія Касперського" через її зв'язки з Росією. Про це повідомляє The Hill.

"Росія показала, що має здатність і бажання використовувати такі російські компанії, як Kaspersky, для збору та використання особистої інформації американців", - заявила міністр торгівлі США Джина Раймондо.

Раймондо додала, що хоча компанія давно викликала хвилювання, Бюро промисловості та безпеки при Міністерстві торгівлі змогло заборонити використання Kaspersky відповідно до нових повноважень.

"Оскільки російський уряд здійснює атаки в кіберпросторі та може впливати на діяльність Касперського, ми прийшли до висновку, що треба прийняти кардинальні заходи, такі як повна заборона, щоб захистити американців та їх особисті дані", - заявила Раймондо.

Починаючи з 20 липня, Kaspersky не зможе укладати нові угоди в США. Існуючі клієнти зможуть користуватись програмним забезпеченням до 29 вересня, після чого послуги будуть обмежені.

Проблеми та заборони

Останнім часом Kaspersky стикалася з проблемами через можливі зв'язки з російським урядом. Це призвело до санкцій та заборон на використання продуктів компанії в деяких країнах, включаючи США.

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість заборонити американським компаніям та громадянам використовувати програмне забезпечення, створене російською компанією Kaspersky Lab.

Мобільний радіочастотний детектор

Раніше "Лабораторія Касперського" розробила мобільний радіочастотний детектор для виявлення безпілотників. Першу партію з 20 пристроїв вже відправлено до однієї з російських комерційних структур. Компанія не приховує, що цей антидроновий детектор призначений для державних організацій.

На допит після виявлення слідів злому на двох своїх пристроях, Європейський парламент закликав членів свого підкомітету з питань оборони перевірити свої телефони на шпигунське програмне забезпечення.


Читайте также

Получите доступ к каналу свежих новостей 112.ua