Салліван розкрив причини затримок військової допомоги Україні від США.

Затримка військової допомоги США Україні
Затримка військової допомоги США Україні

Радник президента США: поставка допомоги Україні затримується через проблеми логістики

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що затримка у поставках допомоги Україні відбувається через проблеми логістики, а не політичну волю. Він зробив таку заяву під час Ялтинської європейської стратегії.

"Це не питання політичної волі. Це питання подолання важкої та складної логістики", - сказав Салліван.

Радник також повідомив, що США розуміють серйозність ситуації в Україні і планують посилити свою підтримку. Новий пакет допомоги має бути оголошений найближчим часом.

Обговорення використання західної зброї проти російських цілей

Україна та США обговорювали питання використання західної зброї великої дальності проти російських цілей. Це буде одним з питань, які обговорюватимуть президенти Байден і Зеленський на зустрічі в Нью-Йорку, де Зеленський прибуде для участі у сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Генассамблея ООН

Радник Джейк Салліван висловив надію на обговорення плану перемоги у війні з Росією, який Зеленський запропонує президенту Байдену. Байден намірено використовуватиме останні місяці свого президентства для досягнення найкращої позиції України у боротьбі. Раніше було повідомлено, що США знайшли засіб зберегти фінансову допомогу для України на $5,8 млрд.

Стурбованість щодо можливих російських ударів по атомним електростанціям

Радник Салліван також висловив занепокоєння можливими російськими ударами по українським атомним електростанціям. Він підкреслив, що Росія вже атакувала українські атомні електростанції і це може повторитися.

Атомні електростанції

Міністр енергетики України Германі Галущенко також попередив про можливі російські удари по енергосистемі, що може призвести до кризової ситуації на одній з робочих атомних електростанцій.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua