Шанхай спіткав найсильніший тайфун за останні 75 років (відео).

Шанхай наводнений та руйнувань після тайфуну
Шанхай наводнений та руйнувань після тайфуну

Тайфун "Бебінка" - найсильніший у Шанхаї за останні 72 роки

Тайфун "Бебінка" досяг міста Шанхай на сході Китаю і став найпотужнішим тайфуном, який дістався цього міста з 1949 року, повідомляє центральне метеорологічне управління Китаю. Сила вітру досягала швидкості 42 метри на секунду.

"Бебінка перевершила тайфун Глорія 1949 року і стала найсильнішим тайфуном, який досяг Шанхая з того часу", - зазначають у повідомленні управління.

Очікується, що "Бебінка" буде рухатися на захід-північний захід зі швидкістю близько 25 кілометрів на годину і поступово втратить інтенсивність. До ночі 17 вересня тайфун ослабне до тропічної депресії в районі між провінціями Аньхой та Хенань.

Раніше Центральне метеорологічне управління Китаю оголосило найвищий червоний рівень попередження через наближення тайфуну.

В зв'язку з цим, аеропорти Шанхаю - "Пудун" та "Хунцяо" - скасували всі рейси після 20:00 (15:00 за київським часом) в неділю. За даними Центрального телебачення Китаю, рейси будуть відновлені не раніше 14:00 в понеділок (9:00 за київським часом). Аеропорт міста Нінбо також призупинив авіарейси. Крім того, рух пасажирських поїздів на деяких лініях залізниці в дельті річки Янцзи зупинено, а на дорогах Шанхаю встановлено обмеження швидкості руху - 40 кілометрів на годину.

До речі, у Польщі через повені введено надзвичайний стан.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua