Саудівська Аравія пригрозила обвалити світові ціни на нафту, - WSJ.

Геополітична напруга вплине на ціни нафти
Геополітична напруга вплине на ціни нафти

Міністр енергетики Саудівської Аравії попередив про можливе зниження цін на нафту до 50 доларів за барель, якщо країни-члени ОПЕК не дотримуються узгоджених обмежень на виробництво. Про це повідомили представники ОПЕК в інтерв'ю The Wall Street Journal.

Інші виробники нафти вважають, що це прихована погроза з боку Саудівської Аравії. Вони вважають, що королівство готове розпочати цінову війну, якщо інші країни продовжать порушувати домовленості ОПЕК+.

Ситуація стає напруженою перед онлайн-зустріччю клубу ОПЕК+, на якій обговорюватиметься можливість пом'якшення обмежень на виробництво нафти у грудні.

Після ракетного обстрілу з боку Ірану, ціни на нафту різко підскочили. Західні країни більш обурені, оскільки конфлікт може призвести до блокування експорту нафти з Перської затоки через Ормузьку протоку, що може спровокувати стрімкий ріст цін.

Ціни на нафту. Видобуток нафти

Не дивлячись на геополітичну напруженість, ціни на нафту залишаються стабільними, що хвилює саудівських чиновників. Члени ОПЕК не дотримувалися планів з обмеження виробництва.

Міністр енергетики Саудівської Аравії принц Абдельазіз бін Салман попередив інших виробників про можливе зниження цін, якщо вони не виконають скорочення виробництва.

Добыча нефти, российская нефть, эмбарго, фон дер Ляйен, война в Украине, санкции ЕС

Делегати ОПЕК наголосили на перевищенні квот виробництва в Іраку і планах на збільшення виробництва в Казахстані. Саудівська Аравія закликала не збільшувати обсяги виробництва, якщо це буде шкодити ринку.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua