СБУ та ЗСУ знищили російську РЛС "Каста" - очі ворога на Запоріжжі.

Зруйнована російська РЛС 'Каста'
Зруйнована російська РЛС 'Каста'

Українська військова контррозвідка успішно знищила російську радіолокаційну станцію на Запорізькому напрямку

Військова контррозвідка Служби безпеки України разом з Збройними Силами успішно знищили російську радіолокаційну станцію дальнього виявлення 39Н6 "Каста-2Е2" на Запорізькому напрямку. Про це повідомив офіційний канал СБУ 14 серпня 2024 року.

За даними спецслужби, вартість знищеної РЛС залежить від комплектації і починається від 60 мільйонів доларів. Ця станція мала велике значення у системі протиповітряної оборони окупантів та контролювала повітряний простір України.

"Ворог ховав її в тилу, ретельно маскував і часто передислоковував", - зазначили в СБУ.

Незважаючи на це, військовим контррозвідникам з 13 Головного управління СБУ вдалося відстежити РЛС та нанести їй удар з метою знищення.

Успішну операцію підтримали внески українців. Фонд "Повернись живим" придбав комплект техніки для розвідки та виявлення ворожих РЛС, який включав наземну станцію до БпЛА, мікроавтобус, ноутбуки, живлення та зв'язок, і передав його підрозділу СБУ.

З початку повномасштабного вторгнення різні підрозділи Служби безпеки України знищили на лінії фронту 166 засобів російської протиповітряної оборони і 446 засобів радіоелектронної боротьби, а також радіоелектронної та радіотехнічної розвідки.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua