СБУ затримала п'ятьох паліїв на Київщині та в Одесі, які працювали на РФ.

Притягування до відповідальності осіб, пов'язаних з Росією
Притягування до відповідальності осіб, пов'язаних з Росією

Українські правоохоронці затримали п'ятьох осіб, які, за замовленням російських спецслужб, підпалювали військові автомобілі та об'єкти Укрзалізниці. Про це повідомила Служба безпеки України.

За даними СБУ, підозрювані були залучені до злочину через телеграм-канали, обіцяючи їм легкі гроші. Однак, вони так і не отримали обіцяну суму.

В Київській області спільними зусиллями СБУ і Національної поліції було затримано двох осіб, які підпалили релейну шафу Укрзалізниці. Один з них раніше був засуджений за наркоторгівлю та хуліганство. Він залучив до злочину 16-річного студента.

Зловмисники планували продовжувати серію підпалів на залізничних об'єктах з метою нашкодити логістиці Сил оборони. В Одесі було затримано трьох місцевих жителів, які підпалили військовий мікроавтобус та сигнальне обладнання на залізничній колії біля міста. Під час затримання вони готувалися до наступного підпалу.

Всі п'ятеро підозрюваних отримали звинувачення в диверсії, яка була здійснена за попередньою змовою групи осіб в умовах воєнного стану.

Підозрювані знаходяться під вартою. На них чекає довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Раніше було відомо, що контррозвідка виявила та затримала зрадника України, який працював на Росію як шпигун. Інформатор ФСБ діяв в Сумській та Донецькій областях. Його росіяни залучили через сайт знайомств.

Також Служба безпеки України спільно з іноземними партнерами та Держприкордонслужбою затримала Дмитра Чистіліна, ідеолога збройної агресії Росії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua