СБУ затримала завербованого через сайт знайомств інформатора РФ.

СБУ затримала завербованого інформатора РФ
СБУ затримала завербованого інформатора РФ

Служба безпеки України повідомила про те, що було виявлено і затримано інформатора Федерації Служби безпеки (ФСБ) в Сумській та Донецькій областях. Ця людина була найнята росіянами через сайт знайомств. Основний інтерес ворога був спрямований на отримання координат українських військ на Покровському напрямку, який є одним з найнапруженіших на фронті.

За матеріалами справи, 23-річний чоловік з Покровська був завербований ФСБ через використання "медової пастки" на сайтах знайомств. Представниця російської спецслужби знайшла його і запропонувала особисту зустріч. Після цього, його відправили обходити місцевість в районі Покровська і доповідати про позиції українських сил оборони. Він також повідомляв про авіаудари на місто. Після розвідувальних місій у Сумщині, його використовували в Донецькій області для слідкування за діяльністю української ППО на кордоні з Росією.

Затриманого інформатора знайшли в обласному центрі Сумської області. Він орендував квартиру і обладнав її спостережним пунктом. Там він встановив мобільний телефон з додатковими джерелами живлення для трансляції повітряних атак на місто в режимі онлайн для ФСБ.

СБУ затримала його та вилучила телефони, які використовувалися для розвідувальної та підривної діяльності на користь Росії. Затриманому повідомили про підозру згідно Кримінального кодексу України щодо несанкціонованого поширення інформації про військові формування в умовах воєнного стану.

Попередньо, вже були затримані інші агенти ФСБ, які також шпигували за українськими військовими та державними установами.

Нагадаємо, що на Хмельниччині також було виявлено і затримано особу, яка розвідувала дислокацію і переміщення сил оборони. Суд вирішив призначити їй 15 років тюрми з конфіскацією майна.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua