Ще більше світла. «Укренерго» повідомило гарні новини.

Відразу більше світла в Україні
Відразу більше світла в Україні

Зменшення споживання електроенергії через спадання спеки зафіксовано. Про це повідомлено у прес-релізі компанії "Укренерго".

"Вчора, 28 липня, станом на 11:00 (період без обмежень) рівень споживання електроенергії був на 2,3% нижчим, ніж в той самий час минулої неділі, 21 липня", – йдеться у повідомленні.

Натомість сьогодні, 29 липня, станом на 9:30 споживання електроенергії нижче на 6%, ніж в той самий час 25 липня (період без обмежень). Зниження температури в окремих областях стало причиною цього.

Крім того, за останні два тижні в роботу були відновлені два блоки АЕС, що додало потужності у систему. Енергетики активно проводять відновлювальні та планові ремонтні роботи, готуючись до зимового періоду.

Зокрема, обмежувальні заходи будуть введені сьогодні під час вечірнього максимуму споживання. З 18:00 до 23:00 буде введено чергу відключень.

Раніше було повідомлено, що в Києві та Київській, Дніпропетровській, Одеській, Донецькій областях графіки відключень світла зміняться, починаючи з 18:00.

Нагадаємо, що ситуація української енергосистеми поступово покращується. Однак, слід враховувати загрозу нових ворожих обстрілів, заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

До слова, компанія ДТЕК планує до жовтня повернути до роботи 60-70% втраченої генерації, знищеної під час російських обстрілів навесні цього року.

Крім того, "Укренерго" прогнозує зменшення відключень світла у серпні-жовтні. Голова компанії Володимир Кудрицький зазначив, що дефіцит електроенергії у енергосистемі України буде зменшуватися у серпні, вересні та жовтні, якщо не відбудуться нові масштабні обстріли.

Як повідомлялося раніше, Нацкомісія з регулювання енергетики планує змінити формування тарифів на розподіл електрики. Замість двох класів напруги буде введено три класи з 2026 року.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua