Сейсмолог пояснив, чи існує ризик потужних землетрусів для України.

Чи є ризик землетрусів в Україні?
Чи є ризик землетрусів в Україні?
**Сейсмолог Олександр Кендзера назвав найнебезпечніший регіон України, в якому може статися землетрус великої потужності.**

Сейсмолог Олександр Кендзера згадав, що нещодавно у районі Вранча в Румунії стався потужний землетрус, вплив якого поширився на Україну. На Одещині люди помітили поштовхи та гойдання речей, проте пошкоджень та травм не було. За словами Кендзера, українські області південно-західного регіону також відчули поштовхи, але вони були слабенькими. Землетрус цього разу не став небезпекою для України.

Землетрус стався на глибині в 135 кілометрів, і відчувався на дуже великій площі, включаючи південно-західні області України та Придністров'ї. У Румунії і Молдові люди відчули його сильніше, а в Україні були лише слабенькі поштовхи із інтенсивністю 2-3 бали.

Кендзера наголосив, що хоча цей землетрус не завдав жодної шкоди Україні, загроза повторення подібних потужних землетрусів є реальною. Він рекомендує будувати сейсмостійкі будівлі в районах, які схильні до землетрусів, і дотримуватись відповідних нормативів. Це допоможе забезпечити безпеку мешканців та мінімізувати можливі пошкодження.

З ходом новини, Кендзера розповів, що неможливо точно спрогнозувати землетруси, і такий прогноз не має сенсу, оскільки неможливо зробити вірне рішення. Однак, він вважає, що важливо знати можливість землетрусу в місті та контролювати будівництво сейсмостійких будівель, щоб забезпечити безпеку мешканців у разі поштовхів.

Раніше повідомлялося, що Україна може бути потенційно у епіцентрі сильного землетрусу.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua