Секретний список: які озброєння США можуть передати Україні - CNN.

Список озброєнь, які США передадуть Україні.
Список озброєнь, які США передадуть Україні.

США створюють список систем озброєння для України

Військове командування США в Європі складає список американських систем озброєння, які можуть допомогти Україні в протистоянні з Росією, але їх ще не передали. Генерал Крістофер Каволі, головнокомандувач збройних сил США в Європі, додав ці системи до стратегічного звіту адміністрації Байдена щодо України.

Серед цих систем є ракети "повітря-поверхня" та комунікаційна мережа Link 16, яку використовує НАТО. Україна вже неодноразово прохала отримати ці системи, але поки не отримала. Причини цього не зазначені, але можуть бути пов'язані з побоюванням передачі чутливої технології росіянам та обмеженою користю ракет "повітря-поверхня".

Триває процес просування військової допомоги та підготовки в Україні. НАТО створило власний механізм для надання допомоги та підготовки, а Пентагон наближається до укладання контрактів з приватними компаніями для обслуговування і логістики українського обладнання.

Сподіваються, що до 2025 року Росія зазнає значних втрат і економічного тиску, що призведе до послаблення її військових зусиль.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua