Сербський дзюдоїст отримав дискваліфікацію за те, що перехрестився під час Олімпіади.

Дзюдоїст перехрестився на Олімпіаді
Дзюдоїст перехрестився на Олімпіаді

Дзюдоїст Майдов дискваліфікований на Олімпіаді через релігійний жест

28-річний дзюдоїст Неманія Майдов з Сербії був дискваліфікований на Олімпійських іграх у Парижі у 2024 році. Таке рішення було прийняте через те, що Майдов перехрестився перед боєм.

Міжнародна федерація дзюдо (IJF) надіслала Майдову листа, в якому йшлося про його виключення на п'ять місяців за релігійний жест.

15 днів тому мені прийшло рішення Міжнародної федерації дзюдо, в якому сказано, що я виключений на 5 місяців. Це через те, що я перехрестився перед початком Олімпійських ігор. Мені заборонено брати участь у всіх турнірах, тренувальних таборах і підготовчих зборах. Хочу зазначити, що у листі з покаранням я не просив вибачення за свій релігійний жест, адже я не знав, які будуть наслідки. Я пишаюся своєю кар'єрою і всім, що мені Господь дав. Навіть при таких обставинах це не зміниться. Шкода, що у такій чудовій спортивній галузі, як дзюдо, виникли такі проблеми.

У іншому матчі олімпійського турніру дзюдоїст Емомалі з Таджикистану переміг Шмайлова з Ізраїлю. Після бою Емомалі відмовився пожати руку супернику і вигукнув "Аллах Акбар".

Також варто зазначити, що в іншому матчі Шмайлову відмовився пожати руку Бушит з Марокко.

Раніше було відомо, що призер Олімпійських ігор Пальчик з Ізраїлю може втратити медаль через підтримку армії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua