Середня заробітна плата в Одесі.

Середня заробітна плата в Одесі
Середня заробітна плата в Одесі

Одеса залишається одним з найбільших міст України. Попри війну та небезпеку, в місті "кипить" життя. Також середня зарплата Одеса досить висока, хоча й оренда житла по місті також немала.

Середня заробітна плата в Одесі може вплинути на рішення приїхати до міста. Проте зп залежить від професії, кваліфікації та графіку роботи. Але й середня зарплата по Одесі досить відносне поняття.

Середня зарплата по Одесі

зарплата в Одесі

Середня зарплата в Одесі в 2024 році значно варіюється залежно від професійної сфери та конкретної посади. У серпні 2024 року середній рівень заробітної плати в Одесі становить близько 24 830 грн. Проте в різних галузях спостерігаються суттєві відмінності в оплаті праці, що пов'язано з різними факторами, як кваліфікація, попит на ринку праці, складність виконуваних завдань та інші умови праці.

середня зарплата в Одесі

Варто відразу розібрати різні сфери та зарплати:

  • Банківська справа. Заробітна плата працівників у банківському секторі може сягати до 60 000 грн на місяць. Ця галузь залишається однією з найвисокооплачуваніших через високий рівень відповідальності та потребу у спеціальних знаннях і навичках.

  • Нерухомість та страхування. Спеціалісти з нерухомості та страхування отримують зарплати до 75 000 грн. Це одна з найбільш дохідних сфер, особливо для агентів з великим досвідом або тих, хто працює з дорогими об'єктами нерухомості.

  • Транспорт та автосервіс. Працівники транспортного сектору та автосервісу отримують середню зарплату близько 44 222 грн. У цій сфері також можна побачити значні відмінності в оплаті залежно від спеціалізації та кваліфікації працівника.

  • Бухгалтерія та фінанси. Фахівці з бухгалтерії та фінансів можуть розраховувати на зарплату приблизно 36 667 грн.

  • Офісний персонал. Зарплата для офісних працівників становить близько 35 500 грн. Проте офісна робота буває різною, що варто враховувати.

  • Реклама, маркетинг, PR. У цій галузі середня зарплата складає 32 500 грн.

Звісно, в Одесі розвиваються й інші сфери. Наприклад, інформаційні технології (IT). Традиційно одна з найбільш високооплачуваних сфер, де зарплата може сягати від 50 000 до 100 000 грн або більше, залежно від спеціалізації, рівня знань і досвіду.

Варто звернути увагу на будівельну сферу. В цьому випадку можна розраховувати на зарплату приблизно 30 тис гривень. Все залежить від складності проєкту. Непогано можна заробити в сфері медицини. Лікарі та фармацевти можуть заробляти від 20 000 до 40 000 грн, зокрема у приватних клініках.

зп в Одесі

Загалом, рівень заробітної плати в Одесі відображає економічну активність міста та попит на різні професії. У 2024 році багато компаній зосереджуються на підвищенні продуктивності та якості послуг, що зумовлює необхідність залучення висококваліфікованих працівників.

Як швидко знайти роботу в Одесі?

Нехай Одеса й велике місто, а деякі професії залишаються не дуже "грошовими". Разом з цим є варіанти швидкого працевлаштування. Тобто зарплата може бути низкою, але сама процедура працевлаштування проходить швидко.

ким працювати в Одесі

Як в Одесі швидко знайти роботу:

  1. Через спеціальні сайти. Мова про Rabota.ua, Jooble чи Layboard.com. На цих платформах розміщуються вакансії від великих та малих компаній з різних сфер. Краще відразу налаштувати фільтри для пошуку роботи за галуззю, зарплатою та досвідом.

  2. Телеграм-канали та групи в соцмережах. Існує багато каналів та груп, присвячених працевлаштуванню в Одесі, де роботодавці часто публікують актуальні вакансії.

  3. В Одесі працює низка рекрутингових агентств, які можуть допомогти знайти роботу швидко. Деякі з них спеціалізуються на певних галузях, наприклад, IT, продажах чи будівництві.

як швидко знайти роботу в Одесі

В Одесі є варіант й нетворкінга або варіант фрілансу.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua