Середня зарплата в Україні: де найбільше платять.

Середня зарплата в Україні: високі зарплати
Середня зарплата в Україні: високі зарплати

Зарплати в Україні: різниця у рівні оплати праці

Наразі середня зарплата в Україні становить 24 500 грн, але вона неоднакова по різних містах.

Найвищі зарплати фіксуються у Києві, Львові та Одесі. У столиці середня зарплата складає 24 500 грн, що робить її лідером. На другому місці знаходиться Львів з середнім доходом у 22 000 грн. Це місто приваблює багатьох працівників завдяки своїм культурним та економічним можливостям. Одеса та Дніпро ділять третє місце з середньою зарплатою 20 000 грн. Місто з найнижчою середньою зарплатою - Суми, де вона становить 15 000 грн, можливо, через менші можливості працевлаштування та розвиток інфраструктури.

З лютого 2024 року середня зарплата у країні не змінювалася і становила 20 000 грн. Проте, в червні вона зросла на 2,5% до 20 500 грн. Це підвищення стало можливим завдяки більшій кількості вакансій від Сил оборони. У цивільних професіях зарплата залишилася на попередньому рівні.

Останнім часом українці стали більш вимогливими щодо оплати праці. Очікувані рівні зарплати зросли з майже 18 000 грн до 22 414 грн. Це свідчить про зростання очікувань працівників щодо оплати.

У рейтингу найоплачуваніших професій з'явилися військові спеціальності. Якщо раніше програмісти та ІТ-фахівці мали високі зарплати, то зараз серед найвищооплачуваніших професій можна виокремити артилеристів, снайперів та танкістів. Це зумовлено підвищеним попитом на такі спеціальності під час війни.

Джерело: OBOZ.UA


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua