Сили оборони впродовж трьох днів активно наповнюють обмінний фонд – Зеленський.

Зеленський: активне наповнення обмінного фонду
Зеленський: активне наповнення обмінного фонду

Українські захисники все частіше беруть в полон російських окупантів - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський в своєму зверненні повідомив, що українські захисники все частіше беруть в полон російських окупантів протягом трьох днів. Він висловив подяку воїнам за їхню участь у наповненні українського обмінного фонду, яке допомагає звільняти українців з російського полону.

«Пишаюся всіма нашими бойовими бригадами! І окремо я хочу подякувати тим нашим воїнам та нашим підрозділам, які забезпечують поповнення обмінного фонду – беруть окупанта в полон і цим допомагають звільняти наших людей із російського полону. Це надзвичайно важливо та за минулі три доби – особливо результативно», – наголосив він.

Зеленський підкреслив, що Україна має забезпечити свободу для всіх українців, які перебувають у російській неволі.

Останнім часом в мережі все частіше з'являються відео, де українські військові беруть в полон російських окупантів. За даними, російські війська утримують понад 14 тисяч цивільних українців в полоні.

Варто також зазначити, що російські окупанти катують українських військовополонених від перших допитів. Ця практика тортур є поширеною і систематичною в російському полоні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua