Сім країн, де чайові можуть бути образою.

Чайовий обряд в Сім країнах
Чайовий обряд в Сім країнах

У багатьох країнах вважається звичайною практикою давати чайові, але є країни, де це не прийнято і навіть розглядається як образа. Тож, якщо ви плануєте подорож, важливо знати, де варто утриматися від дачі чайових, щоб уникнути незручних ситуацій.

Є сім країн, де не звикли приймати чайові. Вони вважають дачу грошей як прояв нешанобливості, повідомляє Express.

Японія

Останнім часом кількість туристів, що відвідують Японію, стрімко зростає. Проте, для місцевих жителів обслуговування - це справжнє мистецтво, яке оплачується досить добре.

Китай

Китай - ще одна країна Азії, де не поширене давання чайових. Китайці не сприймають невеликі гроші як подяку.

"У деяких туристичних місцях можуть приймати чайові, але це виняток. Водії екскурсій можуть отримувати скромні додаткові гроші", - пояснили експерти.

Південна Корея

Більше 11 мільйонів людей відвідали Південну Корею. У цій країні дозволено давати чайові, але лише невеликі суми. Більші чайові вважаються непристойними.

На готельних комплексах і туристичних майданчиках вартість обслуговування включена у ціну, тому дають чайові не потрібно.

Сінгапур

У цій країні рекомендують утримуватися навіть від згадки про чайові. Більшість жителів Сінгапуру розцінюють чайові як прояв грубості. Крім того, сервісний збір зазвичай одразу включений до рахунку.

Ісландія

Цей островний штат є лідером у багатьох рейтингах якості життя. Тут винагорода за працю розглядається як самостійний ресурс. "Місцеві жителі можуть бути здивовані, якщо ви пропонуєте чайові", - кажуть експерти.

Куба

Ця країна постійно привертає нових туристів, проте соціал-комуністична ідеологія заперечує культуру чайових.

Швейцарія

У цій європейській країні не звикли отримувати чайові. Однак, жестом ввічливості вважається округлення суми рахунку. Таким чином можна виявити свою повагу до обслуговування.

Узбережжя Іспанії

Туристи з усього світу їдуть на узбережжя Іспанії насолоджуватися пляжами, смачною їжею та різноманітним відпочинком. Однак, слід пам'ятати про правила на пляжах, щоб уникнути великого штрафу.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua