Сирський ініціював додаткову перевірку СБУ щодо начальника штабу Сил безпілотних систем.

СБУ перевіряє начальника штабу Сил безпілотних систем
СБУ перевіряє начальника штабу Сил безпілотних систем

Перевірка начальника штабу Сил безпілотних систем ЗСУ

Головнокомандувач ЗСУ Сирський оголосив про проведення спеціальної перевірки посадової особи Романа Гладкого, який очолює штаб командування Сил безпілотних систем ЗСУ. На час перевірки Гладкий звільнений від виконання службових обов'язків.

Це рішення було прийняте після засідання комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, розвідки та оборони, повідомили в Генеральному штабі ЗСУ.

За даними Служби безпеки України, перевірка Гладкого перед призначенням на посаду не проводилась. Законодавство не передбачає такі перевірки для цієї посади.

"Згідно з чинним законодавством, начальник штабу командування Сил безпілотних систем призначається наказом міністра оборони за поданням головнокомандувача Збройних сил України. Ця процедура не потребує додаткових перевірок чи погоджень зі Службою безпеки і є внутрішнім рішенням керівництва Збройних сил України", - зазначили представники відомства.

Проте, у 2020 році СБУ провела перевірку Гладкого стосовно його доступу до державної таємниці, результати якої не показали проблем для надання допуску.

Також є інформація в судовому реєстрі, що Гладкий подав позов до СБУ через розпорядження начальника управління в Одеській області щодо скасування його допуску до державної таємниці.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua