Сирський повідомив, коли будуть готові результати розслідування авіакатастрофи F-16.

Результати розслідування авіакатастрофи F-16
Результати розслідування авіакатастрофи F-16

Приблизно найближчим часом будуть відомі результати розслідування авіакатастрофи літака F-16. Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив про це в інтерв'ю CNN.

Сирський підкреслив, що пілоти F-16 були добре підготовлені. Вони пройшли навчання в закладах союзників Києва і були найкращими пілотами з великим досвідом використання цих літаків.

Він нагадав, що спеціальна комісія Міноборони вже проводить розслідування авіакатастрофи F-16 і очікується, що результати будуть відомі найближчим часом.

«Я думаю, що результати розслідування будуть відомі всім найближчим часом. І з одного боку, ми не збираємося це приховувати, а з іншого боку, ефективність застосування цих літаків доведена результатами - знищенням парою F-16 чотирьох крилатих ракет, тому це, безумовно, посилить нашу обороноздатність, в першу чергу, в боротьбі з ворожими крилатими ракетами», - додав Сирський.

Перша втрата F-16

29 серпня The Wall Street Journal повідомив, що в Україні впав один з винищувачів F-16. Пізніше було відомо про загибель пілота Олексія Меся, і Генеральний штаб підтвердив цю втрату.

Також було повідомлено, що Пентагон не надає допомоги Україні в розслідуванні цієї першої втрати F-16. Про це заявила заступниця прес-секретаря Пентагону Сабріна Сінгх.

Коментуючи ситуацію з падінням винищувача і загибеллю українського льотчика, Сінгх заявила, що США не отримували від України запитів на допомогу в розслідуванні цього інциденту.

До речі, США переорієнтували комплекс радіоелектронної боротьби на винищувачах F-16, які передаються Україні від Бельгії, Данії, Норвегії і Нідерландів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua