Сирський в інтерв'ю CNN: Про успіх у Курській області, стримування росіян під Покровськом та підготовку новобранців.

Успіх Курської області, стримування росіян під Покровськом
Успіх Курської області, стримування росіян під Покровськом

Головнокомандувач ЗСУ розкрив стратегію наступу на Курську область Росії

Генерал Олександр Сирський, головнокомандувач Збройних сил України, в ексклюзивному інтерв'ю CNN пояснив стратегію, яка була використана під час наступу на Курську область Росії.

За словами генерала, Росія планувала здійснити новий наступ на Україну з Курської області перед тим, як Київ запустив свою несподівану транскордонну операцію. Сирський переконаний, що ця операція була успішна і можливо зменшила загрозу від ворога.

"Ми перенесли бойові дії на територію ворога, щоб вони відчули ту же загрозу, що ми відчуваємо щодня",
- зазначив він.

Генерал визначив ключові цілі наступу:

  • Зупинити використання Курська як бази для нових наступів Росії
  • Відвернути сили Москви від інших фронтів
  • Створити зону безпеки та запобігти обстрілам цивільних об'єктів з-за кордону
  • Взяти військовополонених
  • Підвищити моральний дух українських військ та нації в цілому

Генерал повідомив, що Росія перекинула до Курська десятки тисяч військових, включаючи елітні десантно-штурмові підрозділи.

Сирський також заявив, що протягом останніх шести днів ворог не продовжив свій просув у напрямку Покровська, важливого стратегічного міста на сході України. Це, за словами генерала, свідчить про успіх стратегії.

Москва має перевагу відносно авіації, ракет, артилерії, кількості боєприпасів, особового складу, танків та бойових машин піхоти, визнає генерал. Однак це змусило Україну стати більш ефективною та розумною веденні війни.

"Ми не можемо воювати так само, як вони, але ми використовуємо максимальні можливості місцевості, інженерних споруд та нашу технічну перевагу",
- наголосив Сирський, зазначивши розвиток дронів та інших високотехнологічних засобів українського виробництва.

Генерал також розповів про підготовку нових рекрутів. Вони проходять базову військову підготовку протягом місяця, а потім приймають участь у більш спеціалізованій підготовці ще протягом півтора-двох місяців перед відправленням на фронт.

Головнокомандувач подякував західним союзникам України за підтримку, підсумувавши інтерв'ю зі словами: "Ми сильніші разом і ми здатні до перемоги разом".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua