Скандал із призначенням начальника штабу Сил безпілотних систем. Генштаб відреагував.

Зображення генштабу у скандалі з призначенням начальника штабу Сил безпілотних систем.
Зображення генштабу у скандалі з призначенням начальника штабу Сил безпілотних систем.

Начальником штабу Сил безпілотних систем став капітан першого рангу Роман Гладкий. З'явилася інформація, що його дружина має російський паспорт, а донька спортивниця виступала у Севастополі під прапором РФ. Генштаб ЗСУ відповів на це.

Капітан першого рангу Роман Гладкий - це досвідчений офіцер ЗСУ з відповідною військовою освітою. З 2020 по 2023 рік він обіймав посади заступника начальника Об'єднаного штабу командування Об'єднаних сил та заступника командувача Об'єднаних сил ЗСУ. Він проходив спеціалізовану підготовку в Канаді і виконував завдання на різних напрямках. Це йдеться в заяві військового командування.

Генштаб зазначив, що Сили безпілотних систем - це новий рід військ, які нині формуються та розвиваються.

Цей процес потребує розуміння, терпіння та іноді тиші. Варто перевіряти достовірність інформації перед поширенням її. Наші підрозділи продовжують захищати суверенітет України, діючи як на її території, так і в тилу ворога. Вже бачили нашу роботу на аеродромах та базах противника", - зазначено в повідомленні.

Деталі про Романа Гладкого

Нічого не відомо про його досвід роботи з безпілотними системами. Він раніше був начальником штабу та першим заступником командувача Військово-Морських ЗСУ.

У 2018 році його відсторонили від посади на час розслідування. З'явилося інформація про фінансові порушення та російське громадянство дружини. Проте Міноборони уточнило, що причиною було "неналежне виконання службових обов'язків".

Президент Володимир Зеленський призначив колонела Вадима Сухаревського командувачем Сил безпілотних систем ЗСУ в червні 2024 року. Він брав участь у війні з 2014 року і наказав стріляти в бойовиків на ураження.

Рішення про створення Сил безпілотних систем у складі ЗСУ було прийняте за рішенням Ради національної безпеки і оборони в червні 2024 року.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua