Скільки коштуватиме відпочинок у Туреччині наступного сезону: думка готельєрів.

Туристичний бізнес у Туреччині
Туристичний бізнес у Туреччині

Готелі в Туреччині піднімають ціни через зростання витрат

Туристам, що планують відпочинок у Туреччині у новому сезоні, доведеться заплатити більше. Президент Асоціації професійних менеджерів готелів Хакан Саатчіоглу повідомив, що це стане необхідним через зростання витрат на персонал.

За прогнозами Хакана Саатчіоглу, вартість відпочинку для туристів зростатиме на 5-8% в 2025 році. Причиною підвищення цін є нестача кадрів у готелях, яку готелі стараються вирішити, підвищуючи зарплати. Представник асоціації пояснив, що це підвищення цін допоможе готелям покращити якість надання послуг.

Також Хакан Саатчіоглу зазначив, що багатьом готельєрам доведеться зберігати персонал навіть у зимовий період, коли зазвичай звільняють багато працівників. За його словами, готелям доведеться мати на 50% більше персоналу, ніж зазвичай у несезонний період.

Варто зазначити, що зростання вартості відпочинку у Туреччині змушує більшість місцевих громадян відмовитися від відпочинку власної країні навіть на один раз на рік. Тому вони все частіше від'їжджають відпочивати за кордон.

Крім того, кількість туристів з Туреччини, які їдуть до Єгипту, збільшилася втричі. Цього року очікується, що Єгипет відвідає 250 тисяч туристів з Туреччини.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua