Скільки росіян вважають, що війна в Україні просувається успішно: дані опитування.

Думка росіян щодо успіхів війни
Думка росіян щодо успіхів війни

Згідно з дослідженням, 60% росіян вважають, що війна Росії проти України просувається успішно. Однак знизилася кількість тих, хто вірить у користь цього конфлікту - з 38% до 28%. Більшість росіян почувають загальне горе і страждання (52%), втрати в армії (21%), погіршення економічної ситуації (18%) та загальне неприйняття війни (13%). Також зростає кількість тих, хто погіршення відносин з іншими країнами (7%) та загибель мирного населення (7%) вважають наслідками конфлікту.

Попереднє дослідження, проведене в лютий 2024 року, показало, що 70% росіян підтримували успішність війни. Таким чином, за останній час спостерігається зниження підтримки війни серед населення РФ.

Дослідження також показало, що 76% українців не підтримують дії російських окупантів. У той же час, 16% росіян підтримують російську агресію проти України.

Також з'ясувалося, що деякі українці мають негативне ставлення до Росії та її мешканців. Конкретно, 80% опитаних мають негативні асоціації зі словами "Росія" або "прості мешканці Росії". Лише 6% респондентів мають нейтральну або позитивну думку, а 14% не мають конкретних думок на цей рахунок.

Варто відзначити, що більшість українців вважають, що настав час для офіційних перемовин з Росією. Однак, важливою умовою для укладання мирної угоди є повне виведення російських військ з України до кордонів 1991 року.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua