Скільки Росії коштує війна в Україні: британська розвідка оприлюднила цифри.

Цифри британської розвідки: Російська війна в Україні
Цифри британської розвідки: Російська війна в Україні

Згідно з даними розвідки Міністерства оборони Британії, Росія втратила понад 610 тисяч своїх військових в Україні унаслідок втрат в боях та поранення. За тактикою російської армії, яка базується на масових піхотних атаках, необхідно постійно поповнювати сили на передовій новими рекрутами.

У порівнянні з минулим роком, темпи набору російських військових у 2024 році знизилися. За словами офіційних осіб Росії наприкінці 2023 року, щодня набирається близько 1600 осіб. Однак публічні дані цього року свідчать про те, що цей показник становить близько 1000 осіб на день.

У зв'язку з цим Міністерство оборони Росії збільшило бонуси за прийом на службу в серпні 2024 року, що є все більш дороговартісною стратегією набору військових. За даними британської розвідки, виплати військовослужбовцям становлять близько 8% федеральних витрат щороку до червня 2024 року.

Загалом під час бойових дій в Україні загинуло або отримало поранення більше мільйона осіб, серед яких багато військовослужбовців. Під час війни в Україні загинуло близько 80 тисяч військових, а більше 400 тисяч отримали поранення. З боку Російської Федерації було поранено понад 400 тисяч, а загинуло близько 200 тисяч військових.

Раніше Володимир Путін розширив штатний склад російської армії до 2,389 мільйона осіб, з яких 1,5 мільйона є військовослужбовцями.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua