Скільки ще триватиме телемарафон «Єдині новини»? Відповідь Мінкульту .

Телемарафон Єдині новини - тривалість
Телемарафон Єдині новини - тривалість

Міністр культури та стратегічних комунікацій України Микола Точицький заявив, що національний телемарафон "Єдині новини" продовжуватиме мовлення, поки триває війна з РФ. Про це він сказав в інтерв'ю "Голосу Америки".

За словами Точицького, телемарафон потрібен, аби "робити єдині підходи, які будуть розбивати пропаганду" Росії.

Я казав і кажу, що поки є війна, нам потрібен Єдиний марафон. Він потрібен для того, щоб ми робили єдині підходи, які будуть розбивати пропаганду, яку робить Російська Федерація стосовно нас”, – сказав він.

Міністр вважає, що телемарафон може бути платформою, де можна позбавлятися ворожих наративів щодо України, котрі були закладені в різні періоди розвитку держави.

Також очільник Міністерства культури й стратегічних комунікацій прокоментував цензуру й реакцію на неї західних союзників.

Якщо в тих самих Єдиних новинах відбувається, скажімо, розмова з тим чи іншим гостем, я не бачу і не пам'ятаю, щоб хтось спеціально запрошував або ж не запрошував того чи іншого спікера. У своїй роботі я від початку спілкуюся як з більшістю у політиці, так і з меншістю. Але я сказав і буду продовжувати говорити, поки йде війна, Єдині новини будуть. Але ми повинні, як і в усьому, робити більш якісний продукт, щоб це було цікаво”, – висловився Точицький.

Нагадаємо, на початку війни Єдиний телемарафон забезпечував правдиве і оперативне інформування, але сьогодні українці хочуть отримувати дещо іншу інформацію. З цієї причини на телемарафон чекає трансформація, розповів виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв в інтерв'ю "Главкому". Карандєєв наголосив, що трансформації відбуватимуться, проте відмовився розкривати деталі до моменту отримання конкретних результатів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua