Скільки українських біженців лишилося в Ізраїлі. Названо цифру.

Українські біженці в Ізраїлі: актуальна цифра
Українські біженці в Ізраїлі: актуальна цифра

Унаслідок нападу ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня залишилося близько 12-13 тисяч українців, які мають в Ізраїлі родичів або близьких друзів. Про це повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук у інтерв'ю "Главкому".

Згідно з його словами, українцям продовжують туристичні візи, надається право на роботу та оплачується медичне страхування для людей похилого віку за рахунок держави.

Для Ізраїлю це чимало", - наголосив дипломат.

Корнійчук зауважив, що зараз триває пошук статусу, який дозволить українцям отримати недепортаційну візу у паспорті. Він вважає, що саме з цієї причини багато людей виїхали до Європи, оскільки там надається кращий статус.

Ізраїль набагато відкритіший до України

Нагадаємо, Ізраїль став набагато відкритішим до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема продовжуються туристичні візи та надається право на роботу. За словами посла, кількість українських біженців в Ізраїлі трошки зменшилася в останній час.

Також на початку року Ізраїль вирішив розширити допомогу для українських біженців.

До слова, у січні Служби безпеки Ізраїлю та Єгипту відмовилися надати дозвіл на евакуацію для 29 громадян України, які були подані у списках від посольства. Євген Корнійчук пояснив, що причини такої відмови очевидно полягають у "певних безпекових питаннях щодо цих осіб".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua