Скільки військ треба РФ, щоб відбити Курщину: аналіз WSJ.

РФ потребує багато військ для відбиття Курщини
РФ потребує багато військ для відбиття Курщини

Збройні Сили України здійснили успішний наступ на Курщині, що вразив світ і надихнув українців. За інформацією видання Wall Street Journal, швидкість і масштаб цього наступу відбуваються вперше з Другої світової війни, коли іноземні війська окупували російську землю.

За словами журналістів, українська армія звільнила 2000 ув'язнених і захопила значну територію, яку росіяни займали останні місяці. Російський президент Путін обіцяв знищити українські війська, але не здійснив контратаки. Однак, щоб вигнати українців, Росії доведеться відправити ще більше військ та завдати руйнування власних міст і сіл.

Виклики для України

Україна стикається з викликами використання свого наступу, оскільки вона має відправити багато військ на головну лінію фронту в Донецькій області. Тому Україні потрібна більша підтримка від США і їх союзників, яку поки не надають, зауважує WSJ.

Адміністрація Байдена заборонила Україні використовувати надані США ракети Atacms для ударів по Росії і не надає інформацію про російські цілі. Проте українські війська успішно використовують американську техніку на російській території.

За словами WSJ, український контрнаступ у 2023 році був неефективним і забрав багато життів. Тоді війська здобули декілька сіл, але не змогли прорватися через російські оборонні лінії. З того часу Росія повільно продовжувала суворий наступ з великими втратами.

Україна знайшла вихід: обхід

Підготовка до операції в Курській області тривала протягом року. Україна використовувала безпілотники для атак на російську інфраструктуру. За даними видання, українські безпілотники знищили системи спостереження на прикордонній заставі до початку операції.

Українські війська швидко просунулися без опору в Курській області, обходячи міста та села. За словами оператора безпілотника, вони просувались настільки швидко, що було важко їх наздогнати. Ракети, надані США, були використані для атаки на російську колону військових автомобілів.

Україна також атакує залізничні вузли і мости, щоб ускладнити доступ російських підкріплень до лінії фронту. Однак втрати техніки були значними, але для забезпечення безпеки на фронті було мобілізовано резервні сили.

Західні спостерігачі вважають, що для повернення втраченої території Росії доведеться вивести більше військ з України. Тим часом, Росія зміцнює свої укріплення на своїй території.

Операція в Курській області була детально спланована в Києві і про це розповів президент Зеленський в інтерв'ю.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua