Склад із ракетами КНДР, арсенал ГРАУ та військові частини: РФ атакували українські дрони.

Склад ракет КНДР. Арсенал ГРАУ. РФ атакує українські дрони
Склад ракет КНДР. Арсенал ГРАУ. РФ атакує українські дрони

Серія дронових атак на російські військові об'єкти

21 вересня 2024 року вночі сталися потужні дронові атаки на російські військові об'єкти, що спричинило серйозні пошкодження логістичній інфраструктурі агресора. На пріоритетну мету було обрано склад артилерійських боєприпасів у Тихорецькому районі Краснодарського краю, який за даними американського аналітичного інституту CSIS, є ключовим логістичним центром для зберігання боєприпасів, отриманих Росією від Північної Кореї.

Про це повідомляє видання "Хвиля", яке посилається на російські ЗМІ та українські Телеграм-канали.

Зазначається, що атака була здійснена за допомогою безпілотників на селище Кам'яний, де знаходяться дві військові частини: № 57229-41 та № 01704. Особливою увагою було надано першій частині, яку місцеві жителі називають "Білі сараї". Ця частина входить до Старшої матеріально-технічної бази Південного військового округу і безпосередньо була залучена до агресії проти України.

За даними CSIS, Тихорецький склад боєприпасів, відомий також як 719 артилерійська база боєприпасів, почав значно розширювати свою діяльність з осені 2023 року. Білий дім підтвердив використання цього об'єкту для зберігання північнокорейських боєприпасів 13 жовтня 2023 року.

Губернатор Краснодарського краю РФ Веніамін Кондратьєв повідомив про "падіння уламків", внаслідок чого почалася детонація, яка продовжується і зараз. Він також оголосив про евакуацію Кам'яного та про те, що постраждалих нібито немає.

Атака на склад у Торопці Тверської області

Тієї ж ночі сили оборони України здійснили повторну атаку на склад у Торопці Тверської області. Цього разу під обстріл потрапив 23-й арсенал ГРАУ, розташований всього за 16 км на південь від раніше знищеного 107-го арсеналу.

Крім того, у мережі з'явилася інформація про ще одну успішну атаку у Тверській області. За повідомленнями, безпілотники ударили секретний об'єкт неподалік Торопця - військову частину ракетних військ у селищі Жовтневе, яку місцеві жителі називають "копай". Внаслідок цієї атаки розпочалася евакуація станції Стара Торопа. Скасовано низку залізничних рейсів, включаючи маршрути "Москва-Псков" та "Санкт-Петербург - Смоленськ".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua