Смерть десятків немовлят від рук банди лікарів: у Туреччині розгорівся великий скандал.

Банди лікарів вбили немовлят - шокуючий скандал
Банди лікарів вбили немовлят - шокуючий скандал

У Стамбулі затримали лікарів, які переводили новонароджених до приватних клінік

У Стамбулі виникла серйозна сутичка через дії злочинної групи лікарів. Злочинна група перенаправляла новонароджених до приватних клінік замість державних лікарень з метою незаконного збагачення, повідомляє газета Hürriyet.

За попередніми даними, через ці дії загинуло щонайменше 21 дитина. Прокуратура вимагає покарати обвинувачених ув'язненням від 10 до 589 років.

Виявилося, що групу очолював педіатр Фірат Сари, який працював у лікарні Есен'юрт. За звинуваченням прокуратури, зловмисники переводили дітей до приватних центрів, з якими мали попередньо укладені угоди. Ці центри тримали новонароджених значно довше, що зробило лікування набагато дорожчим. Батьки мали платити за медичну допомогу своїм дітям. Крім того, дітям не дозволяли перевозити в інші лікарні, тримаючи їх практично в заручниках.

За цим фактом затримано десятки підозрюваних лікарів. За даними ЗМІ, також проведуть перевірку сотень осіб. Учасників групи звинувачують у вчиненні кількох злочинів, включаючи умисне вбивство та підробку документів.

Міністр охорони здоров'я Туреччини Кемаль Мемішоглу оголосив про закриття 10 приватних клінік у зв'язку з розслідуванням цього справи. Крім того, міністр намірує провести реформу в системі приватних медичних закладів в країні. Передбачається перегляд системи контролю та створення комісій з участю фахівців для регулярної перевірки приватних клінік та здійснення структурних реформ в цій галузі.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ України Андрій Сибіга здійснює візит до Туреччини, де проводить перемовини про співпрацю між обома країнами.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua