"Сміливо, блискуче": Делегація Сенату США обговорила з Зеленським подальшу підтримку України.

Делегація Сенату США зустрічається з Зеленським
Делегація Сенату США зустрічається з Зеленським

США готують закон про підтримку України

12 серпня 2024 року делегація Сенату США відвідала Київ і зустрілася з Президентом України Володимиром Зеленським. Під час зустрічі обговорювалися питання подальшої підтримки України та нових законодавчих ініціатив.

"Пропонуємо новий законопроєкт, який буде називатися "Допомагай Україні". В ньому буде закріплено двопартійна підтримка, і ми хотіли б, щоб це було закріплено на рівні закону, а не лише на рівні рішення президента", - зазначив сенатор.

Президент Зеленський в своєму телеграм-каналі написав про зустріч: "Сьогодні зустрівся з делегацією Сенату США. Обговорили, що потрібно для справедливого завершення цієї війни, зокрема нашу потребу в застосуванні далекобійної зброї. Дякую Америці за підтримку нашого захисту!"

"Що я думаю про Курську область [присутність українських сил там]? Це сміливо, блискуче, просто красиво. Продовжуйте у тому ж дусі", - висловився він.

Сенатор Ліндсі Грем закликав адміністрацію президента Джо Байдена надати Україні всю необхідну зброю для перемоги у війні. Особливу увагу він приділив питанню винищувачів F-16: "Коли справа доходить до винищувачів F-16, все це відбувається дуже довго. Вони вже тут, в Україні, дайте можливість їм [українцям] використовувати їх, нумо навчати українських пілотів".

Він висловив захват силою української армії та заявив, що "вітає той день, коли Україна стане членом НАТО".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua