Що буде, якщо прасувати мокрий одяг.

Одяг на прасуванні - наслідки вологості
Одяг на прасуванні - наслідки вологості

Часто улюблена річ не встигає висохнути до потрібного часу. Тому ми шукаємо способи, як зробити мокрий одяг сухим.

Зазвичай ми починаємо з праски. Але є ризик, що мокрий одяг може пошкодитись під час прасування. Отже, важливо знати, які матеріали не бояться прасування в мокрому стані.

Небезпека прасування мокрого одягу

Насправді, найголовніше - звернути увагу на матеріал, з якого виготовлений одяг чи інші текстильні вироби, які ми хочемо прасувати.

Існують матеріали, які не можна прасувати, коли вони мокрі або вологі. Прасування цих матеріалів зробить їх тоншими, менш гладкими і менш привабливими.

Але є й матеріали, які можна прасувати, коли вони трохи вологі. Саме таким матеріалом є бавовняна тканина. Проте прасування зовсім мокрої бавовняної тканини може спричинити її розтягнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зробити праску знову чистою та блискучою - простий спосіб

Не рекомендується сушити бавовняну постільну білизну праскою, оскільки після цього вона стане менш м'якою та міцною.

Таку тканину, як білизну, можна безпечно прасувати, коли вона ще волога. Це не пошкодить матеріал. Але перед прасуванням потрібно добре струсити тканину і прасувати через захисний шар з марлі.

Проблема швидкого висушування прання восени та зимою

Особливо це актуально в дощові дні. Швидкість висушування білизни залежить від матеріалу, розміру і умов, таких як температура та вологість.

Інколи виникає ситуація, коли негайно потрібно висушити щось. У таких випадках фен або праска можуть стати нашими спасителями. Але варто уникати використання радіатора з декількох причин.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua