Що можна приготувати влітку в спеку на сніданок, обід та вечерю.
Літо стає випробуванням для всіх в цю пору, коли температура сягає небесних висот. Тому головне питання, що приготувати влітку в спеку. Зокрема, сніданок, обід та вечерю. В цей період хочеться легкої їжі (на перше та на друге). Особливо важливо знайти інші страви для другого, крім окрошки.
Також потрібно знайти варіанти на обід у спеку, особливо якщо маємо справу з дітьми. Важливо, щоб обід задовольнив всю родину та був різноманітним.
Що приготувати на вечерю, сніданок та обід у спеку?
В літню спеку нелегку їжу важко перетравити, тому хочеться більше води та рідини.
Літо — час для свіжих, легких та смачних страв. Можна багато їсти фруктів, овочів та зелені. Це чудовий час для ягід, які також корисні для організму.
Що стосується їжі, то краще обрати салати. Наприклад, грецький салат. Його складові:
-
4 стиглі помідори, нарізані кубиками;
-
1 огірок, нарізаний півкільцями;
-
1 червона цибуля, нарізана півкільцями;
-
1 зелений перець, нарізаний кільцями;
-
100 г оливок;
-
200 г фети, нарізаної кубиками;
-
1 ч. л. орегано;
-
2 ст. оливкової олії;
-
сіль та перець за смаком.
Для приготування салату потрібно просто змішати всі інгредієнти великій мисці, додати фету, орегано, оливкову олію, сіль та перець за смаком.
Ще одна смачна страва на вечерю - полуничний смузі. Для цього знадобиться 200 г полуниці, 1 банан, 200 мл йогурту, 1 ст. л. меду (за бажанням) та лід. Просто змішайте всі інгредієнти в блендері до однорідної консистенції.
Щодо обіду, можна спробувати літню пасту з базиліком та помідорами. Інгредієнти:
-
200 г пасти;
-
2 ст. оливкової олії;
-
3-4 зубчики часнику, нарізані;
-
300 г помідорів чері, розрізані навпіл;
-
свіжий базилік;
-
50 г тертого пармезану;
-
сіль та перець за смаком.
Просто приготуйте пасту за інструкцією на упаковці. У великій сковороді розігрійте оливкову олію та обсмажте часник. Додайте помідори чері, базилік, сіль та перець. Потім перемішайте з готовою пастою і посипте тертим пармезаном.
Ці страви можна швидко приготувати, не витрачаючи багато часу.
Томатний гаспачо
Для приготування гаспачо потрібно 1 кг помідорів, 1 огірок, перець, 1 цибуля, 2 зубчики часнику, 3 ст. олії, 2 ст. л. оцту та сіль.
Просто наріжте овочі, змішайте їх у блендері до однорідної маси, додайте олію, оцет, сіль і поставте в холодильник на кілька годин для охолодження.
Таку страву можна подавати холодною.
Раціон на літо
На літо краще скласти просте та доступне меню. Тут потрібна менше м'яса та більше риби і морепродуктів. На сніданок можна зробити смузі з ягодами та вівсянкою. Інгредієнти: 1 склянка йогурту, 1 банан, 1/2 склянки ягід (полуниця, малина, чорниця), 1/4 склянки вівсяних пластівців та ложка меду.
Просто змішайте всі інгредієнти у блендері та подавайте.
Інший варіант для літнього сніданку - авокадо на тості з яйцем-пашотом. Для приготування вам знадобиться 1 авокадо, 2 шматки цільнозернового хліба, 2 яйця, сіль, лимонний сік. Найперше віджміть сік з лимону та розім'яйте авокадо, додайте сіль. Після цього злегка підсмажте хліб, розкладіть авокадо та додайте яйця-пашот.
На обід можна спробувати:
-
Літній салат з куркою та овочами. Приготування: відваріть або обсмажте куряче філе, нарізайте його кубиками, крім того, нарізайте огірок, помідори, цибулю, перець та листя салату (рекомендовано рукколу та шпинат). Змішайте всі інгредієнти, заправте оливковою олією та бальзамічним оцтом.
-
Овочеве гаспачо. Для приготування скористайтеся помідорами, огірками, перцем, цибулею, часником, олією, оцтом та сіллю. Просто змішайте всі інгредієнти у блендері та поставте в холодильник на пару годин.
На вечерю варто собі дозволити більш різноманітну їжу. Наприклад, рибу на грилі з овочами. Приготування: злегка підсмажте овочі, г
Читайте також
- У Конго невідома хвороба вбила близько 150 осіб
- Відома лікарка спрогнозувала, через скільки років зникнуть українці
- Як правильно вибрати хороший шампунь чоловікові та жінці
- Як краще зберігати овочі в холодильнику та в квартирі будинку
- Що робити якщо дуже сильно потієш
- Що пити в спеку, щоб не потіти: прості рекомендації