Що означатиме дозвіл Україні на використання західної зброї по цілях в РФ - ЗМІ.

Україна дозволяє використання зброї в РФ
Україна дозволяє використання зброї в РФ

Україна готується дати відповідь на загрозу

Захист України передбачає відповідь, яка полягатиме у ударах по російській авіабазі, складах боєприпасів і інших військових об'єктах. Таке заявлення було зроблено з боку українського військового джерела як реакція на можливість Заходу використати дальнодіючі ракети проти Росії. Головна мета - захистити Україну від можливих атак.

У разі згоди на використання таких ракет на території Росії, Москва буде змушена перемістити свою авіацію на більш віддаленість, що зменшить кількість польотів російських військово-повітряних сил. Проте, військовий аналітик Лариса Браун зазначає, що це не змінить хід війни, оскільки Україна не має достатньо кількості таких ракет.

"Це дозволить нам запобігти російським ударам і забезпечить стримування. Це все про те, щоб прискорити кінець війни", - заявило українське військове джерело.

Зміна політики використання Україною дальнодіючих ракет є найбільшою загрозою через реакцію Росії. Схвильованість стосовно можливості Путіна застосувати тактичну ядерну зброю на території України, що є червоною лінією для НАТО, не зникає. Невідомо, як НАТО відреагує на цю ситуацію і який ризик існує для світового спокою.

Джерело: ZN.UA


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua