Що потрібно футбольній збірній України, щоб потрапити до плей-оф Олімпіади.

Футбольна збірна України на Олімпіаді
Футбольна збірна України на Олімпіаді

Сьогодні відбудуться останні матчі групового етапу в чоловічому футболі на Олімпіаді-2024, де грає збірна України. Руслана Ротаня і його команда мають шанси на проходження до наступного етапу змагань.

Турнірна таблиця групи B

Перед останнім туром всі 4 команди мають однакову кількість очок – 3. Установка команд відбувається за додатковими показниками: спочатку різниця у матчах, потім кількість забитих м'ячів, і на останок, кількість жовтих та червоних карток.

Аргентина займає перше місце з різницею у «+1», Марокко та Україна розташовуються на 2 та 3 місці, а Ірак знаходиться на останньому місці з різницею у «-1». Варто відзначити, що у марокканців та українців однакова кількість забитих та пропущених м'ячів, тому кількість жовтих та червоних карток стає вирішальним фактором: наші хлопці мають -12 технічних балів через червону картку в попередньому матчі та багато жовтих карток, тоді як Марокко -8.

Що потрібно Україні для виходу у плей-оф Олімпіади

Такий розподіл позицій означає, що сьогодні футболістам збірної України треба провести щонайменше результативний матч, оскільки поразка від Аргентини виключить нашу команду з Олімпіади.

Перемога будь-яким рахунком гарантує плей-оф нашій команді, але нічия може привести до виходу України у чвертьфінал лише за додаткових умов.

Для цього потрібно, щоб у матчі Марокко – Іран також була нічия, і в ній команди забили одна одній менше голів, ніж Аргентина з Україною, або Марокко отримало на 5 штрафних очок більше, ніж Україна (1 штрафний бал за жовту картку, 3 бали за непряму червону картку, 4 бали за пряму червону, 5 балів за жовту та пряму червону від одного гравця).

Матчі Україна – Аргентина та Марокко – Іран відбудуться о 18:00. Поєдинок української команди будуть транслювати ресурси Суспільного.

Олімпіада-2024. Медальний залік


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua