Сотні членів "Хезболли" поранені через вибухи пейджерів у Лівані, - Reuters.

Поранені члени Хезболли після вибухів у Лівані
Поранені члени Хезболли після вибухів у Лівані

Сотні бойовників "Хезболли" отримали поранення внаслідок вибухів пейджерів

За даними джерела у службі безпеки, у вівторок сотні учасників екстремістського угруповання "Хезболла", включаючи бойовиків та медиків, отримали серйозні поранення через пейджери, які вони використовують для спілкування.

Про це повідомляє Reuters.

Представник "Хезболли" називає вибух пейджерів "найбільшим порушенням безпеки" за час ведення війни з Ізраїлем.

Вибухи пейджерів сталися в період загострення конфлікту між Ізраїлем та "Хезболлою"

Вибухи сталися на тлі загострення насильства між Ізраїлем та "Хезболлою" в наслідок транскордонних бойових дій з початку війни в минулому жовтні.

Журналіст Reuters повідомив про швидкі карети, які їхали через південні передмістя Бейрута в умовах паніки. Місцеві мешканці повідомляють, що вибухи тривали ще 30 хвилин після початкових вибухів. За даними служби безпеки, пристрої також вибухали на півдні Лівану.

Регіональні телеканали транслювали відео, на яких видно, як невеликий портативний пристрій, розташований поруч з касиром продуктового магазину, спонтанно вибухає. На інших кадрах видно, як вибух збив з ніг людину, яка стояла біля фруктового прилавку на ринку.

Ліванський центр кризових операцій закликав медичних працівників допомагти пораненим

Ліванський центр кризових операцій, що знаходиться під керівництвом міністерства охорони здоров'я, закликає медичних працівників прибути до лікарень та надати допомогу великій кількості поранених, які потребують невідкладної допомоги. Центр також попереджає медичних працівників не використовувати пейджери.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua